Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 iulie 2020

LUMEA LUI BANCIU RARAITUL

SA-I SPUN UNA SI LUI BANCIU
(ca tot se da el grozav cu emisiunea lui)
se cunoaste ca a ramas soldat neinstruit.isi aminteste mereu de ala care ciubucarea tigari pentru permisii da nu-si aminteste ce e GLONTUL si CARTUSUL.EL este "BABA SI MITRALIERA" , ca n-am cum spune "BANCIU SI ARMATA".GLONT este  doar in exprimari POPULARE similar cartusului.dupa dex =GLONȚ s. 1. v. cartuș. 2. (pop.) plumb....hai ca aici nu vorbim de CACARAU..
GLONTUL ESTE PROIECTILUL din cartus SOLDAT BANCIU.cu el , simplu asa , nu faci nimic daca nu ai si restul de "accesorii" ...adica CARTUSUL . te joci cu GLOANTE , asa ca si cum te-ai juca cu pietricele...poti sparge capul cuiva cu un glonte asa simplu doar dac il arunci ca pe o piatra....AI INTELES SOLDAT ?
uite ce este cartusul(tot dupa dex) :CARTÚȘ, cartușe, s. n. 1. Tub metalic sau de carton prevăzut cu o capsă, cu material exploziv și cu proiectil sau cu alice, care servește ca muniție pentru armamentul portativ...
asa ca daca POSED GLOANTE NU MA condamna legea pentru ca , GLOANTELE NU SUNT MUNITIE ....SOLDAT BANCIU.
DUPA DEX = MUNÍȚIE, muniții, s. f. Denumire generică dată cartușelor pentru armamentul de infanterie, grenadelor de tot felul, proiectilelor de artilerie, bombelor de aviație etc.
SI CATI ALTII VORBESC ASA CA BANCIU , folosind cuvantul glonte in loc de CARTUS....
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu